فناوری و روشهای پایش وضعیت
تکنیکهای مختلفی برای شناسایی عیوب احتمالی تجهیزات در حال کار و در صورت لزوم تعمیر آنها ابداع شدهاند که هر یک با توجه به شرایط کاری قطعه استفاده میشوند. این تکنیکها شامل پایش ارتعاشات و آنالیز آنها، آنالیز صوتی، ترموگرافی یا آنالیز دما، آنالیز روغن، رادیو گرافی (بازرسی با اشعه)، آزمایش فراصوت، آزمایش جریان گردابی، آزمایش ذرات مغناطیسی و غیره میباشند. د
به طور خلاصه مهمترین روشهای پایش وضعیت را میتوان بهصورت زیر تعریف کرد:
آنالیز روغن و ذرات سایشی: در این روش روغن و ذرات موجود در روغن پارامترهایی هستند که پایش میشوند. میتوان این روش را مشابه آزمایش خون دانست که پزشکان به این طریق به وضعیت سلامتی انسان پی میبرند. به همین ترتیب در این روش با آزمایش روغن میتوان وضعیت روغن را که نقشی حیاتی برای بسیاری از ماشینآلات دارد را زیر نظر داشت. همچنین از جنس و شکل ذرات موجود در روغن میتوان به عیب و علت ایجاد آن پی برد. بهطور مثال ذرات ایجادشده در اثر خوردگی و سایش دارای شکلهایی متفاوت میباشند.
پایش ارتعاشات: در این روش ارتعاشات ماشین و یا قطعات آن اندازهگیری شده و بر اساس آن وضعیت دستگاه سنجیده میشود و در صورت وجود عیب میتوان عیب را تشخیص داد. این روش بیشتر برای ماشینآلات دوار بکار میرود. در این روش به تحلیل اسپتکرام فرکانسی و سیگنال زمانی پرداخته می شود. اندازهگیری ارتعاشات به وسیله حسگرهای جابهجایی، سرعت و شتاب صورت میگیرد. اختلاف زیادی در استفاده از حسگرها وجود دارد. معمولا در اندازهگیری فرکانسهای زیر ۲۰ هرتز و اندازهگیری حرکت نسبی، از سنسور جابهجایی و در اندازهگیری فرکانس بین ۲۰ تا ۲۰۰۰ هرتز از سنسور سرعت و در اندازهگیری فرکانس بالای ۲۰۰۰ هرتز از سنسور شتاب میتوان استفاده کرد.
پایش صدا: بررسی یک تجهیز دوار از نظر صدا یا فشار صوتی که به وسیله یک میکروفن حساس صورت میگیرد.
ترموگرافی: یکی از روشهای پایش وضعیت که بر اساس پایش دمای تجهیز میباشد.
شرکت آرین پادرا صنعت ارائه دهنده خدمات مشاور صنعتی آماده ارائه خدمات به شما مشتریان گرامی می باشد. جهت درخواست مشاوره اینجا را کلیک نمایید.