منوی دسته بندی

مشعل وانواع آن

slider7 - مشعل وانواع آن - آرین پادرا صنعت

مشعل هابه طور معمول متناسب با دیگ انتخاب می‌شوند و به میزان مصرف سوخت برحسب لیتر در ساعت و کیلوگرم در ساعت و یا گالن در ساعت مشخص می‌شوند.

اگر راندمان متوسط مشعل‌ها را ۰٫۷۸ انتخاب کنیم، به ازای هر لیتر گازوئیل معادل BTU ۲۵۰۰۰ حرارت تولید خواهد شد.

با پیدایش سوخت‌های مایع و مزایایی که آنها نسبت به سوخت‌های جامد دارند این است که روز به روز در مشعل ها پیشرفت حاصل می شودوامروزه تقریبادربیشتردیگ های حرارت مرکزی و صنایع, سوخت مایع مصرف می شود و در نهایت وجود مشعل ها ضروری می‌باشد.

انواع مشعل ها:

مشعل فشاری:

سوخت با فشار یک تلمبه به داخل دیگ پاشیده می شود و هوا نیز به طور طبیعی از اطراف نازل سوخت پاش وارد می شود.

انواع مشعل های فشاری:

  • مشعل با فشار بخار یا فشار هوا:

سوخت به وسیله فشار هوا یا بخار به داخل دیگ فرستاده می شود.در این مشعل جریان سوخت از منبع تا پستانک به علت وزن مایع گاهی با فشار پمپ ضعیف انجام می گیرد. که در این سیستم به علت فشار هوا و کمپرسور و یا فشار بخار، صدای نسبتا زیادی به وجود می آید که از عیوب مشعل می باشد.

  • مشعل با فشار ضعیف هوا:

بیشتر در دیگ های حرارت مرکزی به کار برده می شود و کامل ترین نوع مشعل است و در دو نوع مشعل با فشار کم و مشعل با فشار زیاد ساخته می شوند.

  • مشعل با فشار کم:
    این مشعل تشکیل شده است از یک الکتروموتور و یک وانتیلاتور و یک پمپ سوخت که معمولا روی یک محور قرار دارند و با حرکت الکترو موتور به کار می افتد. پمپ، سوخت را از منبع می گیرد و در داخل لوله مشعل که در انتهای آن نازل قرار گرفته است، فشرده می شود و چون نازل دارای سوراخ های ریزی است، سوخت به صورت پودر به داخل کوره پاشیده می شود. وانتیلاتور نیز اکسیژن لازم را به وسیله هوای محیط از اطراف نازل داخل محفظه احتراق می رساند. در این حالت برای ایجاد شعله، احتیاج به یک جرقه است که آن نیز از دو سر سیمی که متصل به یک ترانسفور ماتور فشار قوی در حدود ۱۲۰۰۰ ولتی است، ایجاد می شود.این جرقه ممکن است دائمی باشد که در دیگ هایی که محیط گرم کافی ندارند مورد احتیاج است.در این صورت ترانسفورماتور باید دارای قدرت کار همیشگی باشد و یا ممکن است جرقه به طور متناوب باشد. یعنی در موقع شروع احتراق چند لحظه جرقه زده شود و پس از گرم شدن کوره، جرقه قطع شود.

به کار برده می‌شود. شیر برقی به خصوص وقتی که منبع سوخت بالاتر از مشعل باشد، حتماً لازم است، چون ممکن است پمپ سوخت خوب آب بندی نباشد و هنگامی که مشعل کار نمی‌کند، سوخت، قطره وارد کوره و تبخیر شود که در موقع روشن شدن مجدد تولید انفجار خواهد کرد. ولی با وجود شیر مربوطه چون به محض از کار افتادن موتور راه سوخت نیز بسته می‌شود. از دیگ محافظت کامل به عمل می‌آید.پمپ‌های مشعل معمولاً یک طبقه هستند و در بعضی موارد ممکن است دو طبقه باشند. در حالتی که منبع سوخت پایین‌تر از مشعل باشد، وجود پمپ دو طبقه ضروری است. در این مشعل‌ها مقدار هوا و مقدار سوخت به وسیله دریچه تنظیم هوا و شیر تنظیم سوخت که به ترتیب اطراف وانتیلاتور (باد رسان) و روی پمپ قرار دارند، کنترل می‌شود. عمل راه افتادن و از کار افتادن مشعل به وسیله فرمان خود کاری مانند ترموستات دیگ و کنترل دود که گاهی به جایی آن سلول فتو الکتریک به کار می‌رود، انجام می‌گیرد.

مشعل با سوخت مایع سنگین: این مشعل نیز مانند مشعل قبلی است، با این تفاوت که به جای وانتیلاتور، یک دمنده به کار رفته و پمپ آن نیز مناسب با درجه غلظت مایع سوخت انتخاب شده است. در موقع راه اندازی این مشعل قبلاً شروع کار را به وسیله سیال گازی شکل یا سوخت سبک دیگری انجام می‌دهند که در این صورت یک دستگاه راه انداز به آن اضافه خواهد شد. به طور کلی هر نوع مشعل برای ظرفیت‌های مختلف ساخته شده است که نسبت به ظرفیت حرارتی دیگ و انواع آن، می‌توان با تعویض نازل و تنظیم هوا از آن استفاده کرد. مثلاً یک  با ظرفیت ۱ تا ۵ و ۵ تا ۱۰ لیتر ساخته شده است که می‌توان با تغییر پستانک، مصرف آن را به حداکثر یا حداقل رساند.

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید

میانگین رتبه ۰ / ۵. تعداد رای: ۰

کسی قبلا به این مقاله امتیاز نداده، شما نفر اول باشید!

مرضیه ابراهیمی
Subscribe
باخبر شدن از
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments