راهنمای انتخاب کولر آبی مناسب
یکی از دغدغه های رایج در زمینه ی سیستم های سرمایشی ساختمان، انتخاب کولر مناسب می باشد، برخی افراد به علت صرفهجویی در هزینهها و مزیتهایی که کولر آبی برایشان به همراه دارد، آن را به گازی ترجیح داده و سعی میکنند تا در کنار صرف هزینه به نکاتی هم توجه کنند.
توجه به این نکات از اینرو حائز اهمیت که در اذهان اینگونه جا افتاده است که داشتن کولر آبی خودبهخود منجر به صرفهجویی در انرژی خواهد شد، درحالیکه اگر ظرفیت کولر آبی متناسب فضای موردنظر نباشد نهتنها موجب صرفهجویی در انرژی نخواهد شد، بلکه خود پرمصرف است.
از سوی دیگر برخی تصور میکنند که کولر آبی هرچه بزرگتر باشد این امر موجب کاهش مصرف خواهد شد، درحالیکه کولر هرچه بزرگتر باشد متعاقب آن مصرف انرژی هم بیشتر خواهد شد.
علاوه بر این، نوع کولر را متناسب با مناطق آب و هوایی انتخاب کنید. از کولرهای گازی برای مناطق گرم و مرطوب و از کولرهای آبی برای مناطق معتدل استفاده کنید.
در میان همه ما اینگونه جا افتاده است که قبل از آنکه بهاصطلاح کولر خود را راه بیندازیم آن را حسابی تمیز کرده و پوشالها را تعویض کنیم چراکه این امر موجب عدم هدر رفتن سرما خواهد شد.
برای خنک کردن سایر مکانها و هم برای جلوگیری از سرمای بیهوده، دریچه کولر را در مکانهایی که به سرما نیازی نیست بست.
کولرهای آبی از چند بخش مختلف تشکیل شدهاند:
– بدنه و کف کولر
– دیوارههای پوشالی / سلولزی
– پمپ آب
– موتور
– تسمه موتور
– بیرینگ Bearing ها و پرههای گردان
- در هنگام خرید کولر آبی حتماً به دیواره دستگاه، مخصوصاً کف کولر که محل نگهداری آب است دقت کنید. اگر این قسمت با ورقهای ضعیف و نامرغوب ساخته شده باشد، به دلیل اثر خوردگی آب، پوسیده شده و سوراخ میشود.
- بدنه کولر نیز باید کاملاً مستحکم بوده تا در درازمدت دوام داشته باشد.
- همچنین یکی از قطعات داخلی کولر آبی که کمتر موردتوجه قرار میگیرد، بلبرینگهای فن است. با کمی دانش فنی متوجه میشویم که اگر موتوری دارای بازدهی بالا باشد ولی بلبرینگها و محل اتصال، مناسب نباشد، میتواند درصد قابلتوجهی از قدرت موتور را به هدر بدهد.
- توجه داشته باشید که فن کولر آبی باید آنقدر روان باشد تا با یک اشاره انگشت بچرخد. هرچقدر این فن سفتتر بچرخد مطمئن باشید که مقداری از قدرت موتور را به هدر خواهد داد.