نگاهی کلی به سیستم کنترل تردد و کاربردهای آن
سیستم کنترل تردد به منظور کنترل ورود و خروج در مکان هایی که تردد در آنها به صورت عمومی صورت نمی گیرد، به کار گرفته می شوند. سیستم کنترل تردد با تعریف تعداد محدودی کاربر، به افراد معرفی شده اجازه رفت و آمد می دهد.
نگاهی کلی به سیستم کنترل تردد
به طور کلی این سیستم ها دارای قابلیت هایی مانند افزایش ضریب امنیتی، محدود کردن رفت و آمد افراد، ثبت اطلاعات ورود و خروج و … می باشند. سیستم کنترل تردد به شما کمک می کند تا تردد های ورودی و در صورت نیاز خروج پرسنل را در محل کار و یا هر جای با اهمیت دیگر را چک کنید.
امکان اتصال یک کارت خوان دیگر بر روی سیستم کنترل تردد شما را قادر می سازد که مدت زمان حضور هر شخص را در مکانی که سیستم کنترل تردد در آن نصب شده است را در گزارشات نرم افزاری خود داشته باشید.
سیستم کنترل تردد معمولا در سه گروه تولید می شوند: 1. کنترل تردد تشخیص چهره 2. کنترل تردد اثر انگشت 3. کنترل تردد کارتی. برخی از ویژگی های مشترک در این سه گروه عبارتند از: امکان اتصال به کلید فشاری، امکان اتصال به سنسور درب، امکان ارسال پیامک بر روی موبایل.
کاربرد های سیستم کنترل تردد
سیستم کنترل تردد یک دستگاهی است که در تمامی محل هایی که شما احساس می کنید نیاز به کنترل و مراقبت در ورود و خروج دارید می تواند نصب شود.
اما اغلب مکان هایی که سیستم کنترل تردد نصب می شود عبارتند از: درب های آزمایشگاه ها، اتاق های سرور، درب های اتاق های خاص بیمارستان، اتاق های سازمان ها و ارگان های نظامی، اتاق مدیران و مدیران عامل، درب سالن های همایش و غیره.
توجه داشته باشید که با تجهیزات خاصی که برای سیستم کنترل تردد امروزی وجود دارد هیچ گونه محدودیتی برای نصب وجود ندارد. به طور کلی دستگاه کنترل تردد می تواند بر روی هر دربی نصب شود.
مزایای سیستم کنترل تردد
کلید های فیزیکی دارای امنیت کافی نیستند و کپی برداری از آنها بسیار ساده است. این در حالی است که کپی برداری از مدار های الکترونیکی، کاری بسیار تخصصی است و در بسیاری از موارد، کپی برداری غیر قابل انجام است.
شرکت های تولید کننده سیستم کنترل تردد معمولا دارای متخصص هایی برای ایجاد یک سیستم امن هستند. مزیت اصلی استفاده ازسیستم کنترل تردد، ایجاد امنیت و همچنین قابل اعتماد بودن این سیستم است. این مزیت موجب شده است که این سیستم در بین افراد استفاده کننده از آن بسیار محبوب باشد.
اجزای سیستم کنترل تردد
این سیستم دارای اجزایی است که جهت آشنایی شما با آنها، برخی از آنها را به طور مختصر معرفی می کنیم.
کارتخوان: قسمتی از سیستم می باشد که در کنار درب نصب شده و وظیفه دریافت و انتقال اطلاعات مربوط به کد کارت و کد شناسایی شخصی یا کد مشترک عمومی به مراکز کنترل عهده دار می باشد. کارتخوان انواع مختلفی دارد:
الف. کارتخوان مغناطیسی: از معمول ترین نوع کارتخوان ها می باشد. دارای صفحه کلیدی جهت دریافت کد شناسایی شخصی و یا کد مشترک عمومی برای باز کردن درب می باشد. کارت مخصوص این نوع کارتخوان دارای نوار مغناطیسی در پشت خود می باشد که حاوی کد مربوطه بوده ودر مقابل میدان های مغناطیسی حساس می باشد.
ب. کارتخوان ویگاند: کاملا ظاهری شبیه به کارتخوان مغناطیسی را داشته ولی از ضریب اطمینان بسیار بالاتری برخوردار است. کارت مخصوص این نوع کارتخوان بدون نوار مغناطیسی است و امکان کپی برداری از آن وجود ندارد. این نوع کارتخوان مقابل میدان های مغناطیسی حساس نیست.
ج. کارتخوان از راه دور: با نزدیک شدن کارت مخصوص به آن، کارت را می خواند. این نوع کارتخوان در محل هایی استفاده می شود که کارتخوان نباید در دید قرار گیرد و یا به علت تردد زیاد نیاز به سرعت عمل بیشتری می باشد. در اکثر موارد داشتن کارت بر روی سینه جهت فعال نمودن این نوع کارتخوان کافی است.
نرم افزار سیستم: این سیستم ها در دو محیط DOS و WINDOWS قابل اجرا بوده و استفاده از آن به نحوی است که برای اپراتور بسیار ساده و مطمئن می باشد. این سیستم ها همچنین دارای نرم افزار های جانبی می باشند. این نرم افزار ها جهت نمایش عکس های ثبت شده پرسنل در هنگام کشیدن کارت آنها برای مقایسه با تصویر دوربین نصب شده برای کنترل تردد افراد استفاده می شود. با نصب دوربین در مکان ورودی یک درب مجهز به کارتخوان، تصویر دوربین را باید با افرادی که از درب وارد می شوند، کنترل نمود و در صورت مغایرت تصاویر، اپراتور می تواند زنگ خطر را به صدا در آورده و یا درب را بسته نگه دارد.
سیستم اعلام خطر
معمولا همراه با سیستم کنترل تردد، از سیستم های اعلام خطر نیز استفاده می شود. سیستم کنترل تردد برای مدیریت و کنترل آمد و شد می باشند، بنابراین برای اعلام فعالیت های مشکوک، نصب سیستم اعلام خطر بر روی این سیستم ها بسیار کارآمد است. سیستم اعلام خطر شامل اجزای زیر است:
سنسور شکستن شیشه: از این سنسور برای شیشه بانک ها، مراکز دولتی و ساختمان های مهم استفاده می شود. در صورت ضربه زدن به شیشه، این سنسور وارد عمل شده و آژیر مربوطه به صدا در می آید.
سنسور مغناطیسی درب: این سنسور دارای نوار مغناطیسی است در صورت ضربه زدن به درب وارد عمل می شود.
سنسور مادون قرمز: در صورت فعال کردن این سنسور هر چیزی که از مقابلش عبور کند وارد عمل می شود. این سنسور به سیستم کنترل مرکزی وصل است و توسط مرکز کنترل تحت نظارت اپراتور قرار می گیرد.
علاوه بر این سنسور ها، سیستم های اعلام خطر دارای سنسور لرزش نیز می توانند باشند که موارد استفاده آن روی درب ها، پنجره ها، دیوار ها و سقف ها می باشد.
شرکت آرین پادرا صنعت ارائه دهنده خدمات هوشمند سازی آماده ارائه خدمات با شما مشتریان گرامی می باشد. جهت درخواست مشاوره اینجا را کلیک نمایید.
منبع: فروشگاه بهتام