پنجره هایی برای جلوگیری از اتلاف انرژی در ساختمان ها
اتلاف انرژی در ساختمان های یه پدیده معمول است. متاسفانه این امر منجر به استفاده بیشتر از انرژی می شود. یکی از مکان های اتلاف انرژی پنجره ها می باشند.
اتلاف انرژی در ساختمان از طریق پنجره ها
پنجره ها با تبادل دمایی بین داخل و خارج ساختمان موجب اتلاف انرژی می شوند. پژوهشگران و محققان تلاش های بسیار در این زمینه انجام داده اند. از نمونه های این تلاش ها تولید انواع پنجره های چند جداره و یا پنجره هایی که قدرت دفع انرژی حرارتی خورشید را (در صورت لزوم) دارند، می توان نام برد.
اما یک نوع پنجره جدید برای این منظور طراحی شده است. محققان دانشگاه تورنتو توانسته اند با پر کردن فضای میان دو جداره پنجره ها با کانال هاى کوچکى از آب، راندمان انرژى ساختمان ها را بهبود دهند. این محققان مى گویند این کانال ها، از سیستم هاى موجود در طبیعت نظیر شبکه رگ هاى خونى بدن انسان الهام گرفته شده اند. وجود این سیستم در این پنجره ها در فصل تابستان مى تواند ٧ الی ٩ درجه سانتی گراد دمای خانه را پایین تر بیاورد، و از اتلاف حرارت در زمستان جلوگیری کند.
لایه پلیمری شبکه ای در پنجره ها برای جلوگیری از اتلاف انرژی
محققان یک لایه از پلیمرهاى شفاف منعطف را به یک لایه خنک کننده از جنس سیلیکون شفاف اضافه کردند. در داخل این لایه پلیمرى شبکه اى از کانالهاى آبى بسیار ریز جاسازى شده است. از میان این شبکه، آب به کمک یک منبع خارجى در درون سیستم شروع به گردش مى کند. دماى آب وابستگی کمی به دماى جداره پنجره دارد و آب می تواند میزان زیادی از گرما را جذب کرده و از گرم شدن خانه جلوگیری کند. این فرایند در فصل زمستان برعکس است.
اما در صورتی که این شبکه با مایع دیگرى غیر از آب پر شود، آن وقت پنجره اى شفاف و واضح تر خواهیم داشت. و همچنین مى توان از مایعات دیگر در زیبا سازى و ایجاد فضا هاى فانتزى استفاده کرد. علاوه بر این، مى توان از این تکنولوژى جدید در طراحى و ساخت پنل هاى خورشیدى فوتو ولتاییک نیز استفاده کرد و از آن به عنوان راهکارى براى جلوگیرى از اتلاف انرژى هاى حرارتى و برودتى، همراه با تولید انرژی یاد کرد.