یخ زدایی لوله ها در زمستان
آب در لوله های ممکن است بدلیل خطا در لوله کشی و طراحی ناصحیح تاسیسات، عدم وجود عایق کاری مناسب و… در فصل سرما دچار یخ زدگی شود. یخ زدگی آب در لوله ممکن است موجب خساراتی به سیستم لوله کشی منزل نیز گردد. بطور مثال می توان به ترک خوردن لوله ها اشاره نمود. در این مقاله سعی داریم آموزش یخ زدایی لوله ها را با وارد امدن کمترین خسارت به سیستم ارائه کنیم.
بخش اول. پیدا کردن محل یخ زدگی لوله
برای پیدا کردن لوله یخ زده می توانید شیر ها را در نقاط مختلف باز کنید، محل یخ زدگی جایی بین محلی است که شیرها در آن کار می کنند و شیر ها در آن خروجی ندارند.
اگر کل ساختمان بدون آب است (حتی اولین شیر ساختمان هم بدون آب است) حتما یخ زدگی در بیرون ساختمان و با احتمال بیشتر در محلی با محیط باز قرار گرفته است.
3- نشتی لوله ها و شیر ها را به دقت تحت نظر داشته باشید. یخ زدگی سیستم لوله کشی موجب بهم خوردن تعادل فشار سیستم آبرسانی می گردد و ممکن است موجب شکستی و بوجود آمدن نشتی در سیستم گردد.
4- در محل هایی که لوله در دسترس است شما می توانید به یکی از سه روش زیر محل یخ زدگی را پیدا کنید:
1-با دست خود لوله را لمس کنید و محل یخ زدگی را پیدا کنید.
2-از دستگاه دماسنج لیزری استفاده کنید.
3-با وسیله ای به لوله ضربه بزنید محل یخ زدگی جایی است به پاسخ ضربه حالت پاسخ ضربه جامدات را دارد. همچنین اگر پاسخ ضربه مانند پاسخ ضربه لوله خالی باشد شما بعد از محل یخ زدگی هستید.
بخش دوم. یخ زدایی لوله
1- شیر های بعد از ناحیه یخ زدگی را بصورت نیمه باز قرار دهید. این کار باعث می شود به محض باز شدن بخشی از محل یخ زدگی به سرعت بقیه سیستم یخ زدایی شود. در صورتی که در لوله های خود ترک مشاهده کردید بسرعت عملیات یخ زدایی را متوقف کرده، آب سیستم را قطع کنید و با متخصصین تماس بگیرید.
2- محل یخ زدگی را به کمک سشوار گرم کنید. شما می توانید به کمک سشوار و با حرکت دادن باد گرم روی سطح لوله عملیات یخ زایی را انجام دهید. توجه داشته باشید که لوله های پلمیری ممکن است در دمای بالای 60 درجه سانتی گراد آسیب ببینند بنابرین در هنگام استفاده از سشوار روی این لوله ها دهانه سشوار را خیلی به لوله نزدیک نکنید.
3- می توانید به کمک نوار الکتریکی گرم کننده و پیچیدن آن به دور لوله عملیات یخ زدایی را انجام دهید.
4-عملیات یخ زدایی در بعضی محیط های بسته مثل رایزر ها را میتوان به کمک تابش لامپ روی لوله انجام داد.
5- جهت رفع یخ زدگی لوله فاضلاب می توانید حدودا 1 فنجان نمک را به داخل لوله های فاضلاب بریزید. روش دیگر که موثر تر است ریختن مخلوط آب و نمک جوش به داخل لوله فاضلاب است که ممکن است باعث ترکیدن لوله ها بدلیل تغییر ناگهانی دما شود.
6-یخ زدایی به کمک حوله گرم، به کمک حوله گرم و چسباندن حوله و تعویض آن هر 5 تا 10 دقیقه می توان یخ زدگی لوله را باز نمود.
بخش سوم. جلوگیری از یخ زدگی لوله ها
1-لوله ها را عایق کنید. به کمک مواد عایق کاری و یا عایق های آماده متناسب با سایز لوله می توانید لوله های ساختمان خود را در مقابل یخ زدگی بیمه کنید.
2- نگذارید شیر ها و لوله ها در معرض مستقیم وزش باد (جریان هوای مستقیم قرار بگیرند).
3- در شب ها و روز های سرد همواره حداقل یک شیر را تا حد کمی باز بگذارید. (در صورتی که احتمال می دهید یخ زدگی رخ می دهد)
http://arianps.ir/%d8%b1%d8%a7%d9%87%e2%80%8c%d8%ad%d9%84%e2%80%8c%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%ac%d9%84%d9%88%da%af%db%8c%d8%b1%db%8c-%d8%a7%d8%b2-%db%8c%d8%ae-%d8%b2%d8%af%da%af%db%8c-%d8%b4%db%8c%d8%b1-%d9%88-%d8%aa%d8%a3/%d8%aa%d8%a3%d8%b3%db%8c%d8%b3%d8%a7%d8%aa-%d8%b3%d8%a7%d8%ae%d8%aa%d9%85%d8%a7%d9%86/