منوی دسته بندی

آموزش نقشه کشی معماری

نقشه کشی معماری :

شناخت مواد و مصالح مورد استفاده دریک ساختمان و چگونگی استفاده از آنها،یکی از مهم ترین بخش های ساختمان سازی است.یک طراح معمار، چنانچه طرح خود را متناسب با استانداردها و قوانین و خواسته های کارفرما، آماده کرده باشد، باید نقشه های مربوط به مصالحی که در ساخت آن طرح مورد نیاز است و در اجرای صحیح و درست آن کمک می نماید، تهیه و ضمیمۀ نقشه های معماری آن نماید .

9

جزئیاتیا دیتیل نقشه هایی است که در آن، که نوع مصالح مصرفی، نحوۀ قرارگرفتن مصالح کنار هم، میزان مناسب مواد به کار رفته  ابعاد و اندازۀ قطعات، حتی کارخانۀ مورد نظری که مصالح از آن تهیه  می شود، چگونگی اتصالات بین قطعات و چگونگی نصب و قرارگیری  قطعات ساختمانی، را نمایش می دهد.

شکل ۲-۱ الف : یک دیتیل اجرایی از باغچه در کنار مسیر پیاده

شکل ۲-۱ ب :  جزئیات قرنیز چوبی به دیوار داخلی را نشان می دهد

10

طبق نظر طراح، هر چقدر میزان اطلاعات نقشۀ مورد نظر بیشتر شود، نقشه نیز با مقیاس بزرگ تر ترسیم می شود. اصولاً نقشه های جزئیات با توجه به اطلاعات درون نقشه و نمایش جزئیات، دارای مقیاس های متفاوتی است. به عنوان مثال، مقیاس نقشۀ جزئیات دیوار ۲۲ سانتی، در  شکل ۳-۱ ، ۱/۱۰  است .

ولی گاهی برای بزرگنمایی و نشان دادن جزئیات بیشتر بخشی از ساختمان، مقیاس نقشه به ۱/۲ نیز تغییر می یابد :

11

12

کفسازی :

اصولاً به هر گونه عملیات ساختمانی که بر روی سطح زمین طبیعی ویا سقف طبقات انجام می شود، تا کاربری و عملکرد فضا را ممکن سازد، اصطلاحاً کف سازی گویند. با توجه به اینکه هر فضایی باید کارایی لازم را داشته باشد،   نیاز به کف سازی مخصوص آن مکان خواهد داشت. بنابراین انتخاب نوع کف سازی بستگی به دو عامل محل قرار گیری و عملکرد مکان دارد .

13

کف سازی، نقش مهم و تعیین کننده ای در ساختمان دارد.

چرا که این عنصر ساختمانی نه تنها شامل فضاهای داخلی یک ساختمان، مانند اتاق ها، راهرو ها، سرویس های بهداشتی و آشپزخانه و حتی تراس می شود، بلکه کف سازی حیاط، پیاده روها و حتی زمین های ورزشی نیز از این حیطه خارج نیست. اشکال غیرهندسی سنگ های لاشه یا مصنوعی گزینۀ مناسبی برای پیاده روها و سنگ فرش ها در محیط های غیررسمی است

14

دستورالعمل ترسیم کف سازی بر روی خاک :

الف ) کف سازی بر روی خاک (کف خشک) : مراحل کار برای فرش کف با رطوبت متوسط شامل:

  1. کوبیدن خاک موجود
  2. -خشکه چینی یا بلوکاژ ، به منظور جلوگیریا ز نفوذرطوبت به کف طبقۀ زیرین ساختمان که مستقیماً با زمین در تماس است، باید بین ۲۵ تا ۳۰ سانتی متر روی خاک کوبیده شده را قلوه سنگ ١ درشت چیده و سپس روی آنیک قشر مخلوط شن و ماسه  بریزید، تا فواصل خالی بالای قلوه ها را پرکرده ویک سانتی متر روی کلیه سطوح را بپوشاند . خشکه چینی مانع از نفوذ رطوبت خاک کوبیده شده به سطوح بالاتر خواهد شد.
  3. ریختن بتن کف  -مقدار بتن در جزئیات بستگی به کاربری محل دارد.میزان بتن کف در عملکرد متعارف با عیار ۲۰۰ کیلوگرم سیمان در هر مترمکعب و به ضخامت ۷-۱۰  سانتی متر درنظر گرفته می شود.
  4. فرش کف(موزاییک، سنگ و سرامیک)  به کمک ملات ماسه و سیمان  به ضخامت ۲٫۵ سانتی متر، به همراه یک لایۀ نازک دوغاب ریزی و ساییدن کف(درصورتی که موزاییکی باشد صورت می گیرد.)

65

ب )  کف سازی بر روی خاک( کف مرطوب) :

درفضاهایی چون آشپزخانه، حمام و توالت که امکان آب ریزی بر روی کف وجود دارد، قبل از اقدام به فرش کف، آن را باید عایق کاری نمود. مراحل اجرای کار مطابق با کف سازی  خشک تا مرحلۀ ۳یکسان است. چنانچه شیب بندی کف موردنظر باشد، در  همین مرحله انجام می شود. میزان شیب در کف آشپزخانه، توالت و حمام حداقل ۱/۵ درصد منظور می شود.

۴٫ سپس لایه های عایق رطوبتی، به طوریکنواخت بر سطح آن پخش می نمایند.

۵٫ مجدداً با ۳ سانتی متر ملات ماسه و سیمان ۱:۵  ، عایق کاری انجام  شده را اندود م یکنند. این اندود را ملات محافظ می نامند.

۶٫مجددا ملات ماسه سیمان ۱:۵ به ضخامت حداقل ۲/۵ سانتی متر ریخته می شود.

۷٫ در این مرحله فرش کف مطابق با عملکرد فضا به کمک ملات ماسه و سیمان نصب م یگردد

66

انواع فرش کف یا پوشش کف:

فرش با موزاییک: از جمله رایج ترین مصالح برای فرش کف، موزاییک است. موزاییک روی ملات   ۱:۵ به ضخامت  ۲/۵ سانتی متر کار گذاشته می شود پس از اجرای فرش موزاییک، بندهای فرش موزاییک را با دوغاب سیمان و پودر سنگ پر می کنند.

67

فرش با کاشی و یا سرامیک :

فرش کف با کاشی های پخته لعابدار یا بدون  لعاب انجام می شود و همانند موزاییک فرش می شوند .

همچنین در فرش با موزاییک، زیرسازی شامل یک قشر اندود ماسه و  سیمان   ۱:۶ یا ۱:۵ و به ضخامت متوسط  ۲ سانتی متر و همچنین یک قشر اندود تخته ماله با سیمان و خاک سنگ و به ضخامت ۵ سانتی متر است

فرش با سنگ:

سنگ فرش کف باید از نوعی باشد که فاقد خلل و فرج بوده و در برابر ساییدگی مقاومت کافی داشته باشد .

پس از کارگذاری موزاییک، سنگ و سرامیک بر حسب نوع و رنگ مصالح دوغاب ریزی انجام م یگیرد

69

فرش با پارکت : دراین نوع فرش ابتدا باید سطح صافی در زیرسازی کف به وجود آورد که می توان ، ابتدا زیرسازی سطح صاف را به وسیله آجرسیمانی ساده ایجاد نمود، این زیرسازی باید کاملاً خشک شده و کمترین آثار رطوبت که مانع چسبیدن فرش روی آن باشد، در آن مشاهده نشود. سپس روی سطح صاف خشک شده، باید با روغن الیف ، روغن مالی نمود. و روی آن را با دو قشر ماستیک  مخصوص صاف و مسطّح نموده و در نهایت پارکت را با چسب مخصوص فرش می نمایند.

70

مرضیه ابراهیمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *