چگونه دیوار ها را عایق کنیم
عایق کاری نقش بسزایی در کاهش هزینه های سرمایش و گرمایش منزل دارد. یک عایق کاری درست علاوه بر جلوگیری از اتلاف انرژی باعث جلوگیری از جابجایی صوت نیز می گردد. در این آموزش قصد داریم عایق کاری دیوار های منزل را به دو روش به شما آموزش دهیم. اگر طبق دستورالعمل پیش بروید خودتان به راحتی می توانید کار را انجام دهید.
-
ابتدا میزان مساحت عایق مورد نیاز را به دست آورید. این کار را می توانید به کمک اندازه گیری طول و ارتفاع تمامی دیوار ها انجام دهید. از آنجایی که ورق های عایق در ابعاد استاندارد و مشخصی تولید می شوند سعی کنید ابعاد هر ناحیه را جداگانه رسم نموده و متناسب با اقدام به خرید نمایید.
- با توجه به گرید ها و کیفیت های متفاوت عایق های موجود در بازار و همچنین با توجه به بودجه در نظر گرفته شده برای عملیات عایق کاری اقدام به خرید بهترین عایق با کیفیت مناسب نمایید. برای خرید بهترین عایق می توانید از فروشنده نیز کمک بگیرید.
- هنگام خرید عایق حتما توجه کنید که عایق هایی که بسیار ارزان تر از بقیه هستند حاوی مواد با کیفیت پایین تر و حتی مضر برای محیط زندگی خواهند بود. حتما از عایق های معتبر و با حداقل کیفیت و استاندارد لازم استفاده نمایید.
- تجهیزات کار را حاضر نمایید.
شما برای انجام عملیات عایق کاری به ماسک، تیغ موکت بری، تفنگ منگنه و دستکش نیاز دارید. به یاد داشته باشید موادی که هنگام برش و نصب عایق به هوا منتشر می شوند برای سلامتی خطرناک هستند پس حتما هنگام نصب استفاده از ماسک و دستکش را جدی بگیرید.
- به کمک کاتر (تیغ موکت بری) عایق را به ابعاد مورد نیاز برش دهید. اگر چه ورقه های عایق در ابعاد مشخصی تولید می شوند ولی گاها برای پوشش دادن دیوار ها و نواحی مختلف نیاز به برش دادن ورقه های عایق در ابعاد گوناگون می باشد. حین برش دادن ورق های عایق مواظب باشید پوست بدنتان با عایق در تماس نباشد. در صورت تماس، محل را فورا با آب بشویید.
- قطعات برش داده شده را در محل دیوار نصب نمایید. برای اینکار توصیه می گردد در راستای عمودی نصب عایق را از پایین به بالا انجام دهید تا تمام محل توسط عایق پوشش داده شود.
-
به کمک تفنگ منگه حدودا در هر 20 سانتی متر، با یک میخ منگنه عایق را به دیوار و یا ستون محکم نمایید.
-
قبل از نصب لایه بیرونی دیوار، یک لایه پلی فوم روی تمام محل عایق کاری دیوار بکشید تا عایق کاری به اتمام برسد.
-
- روش دوم استفاده از اسپری فوم می باشد. در مرحله اول اطمینان حاصل نمایید که اسپری فوم متناسب با نیاز خود را آماده دارید. اسپری فوم دارای انواع گوناگون با فشار های مختلف است که به تبع دارای کارایی های مختلفی می باشد.
اگر میخواهید سقف و یا دیوار در ابعاد وسیعی را به کمک اسپری فوم عایق کنید ما توصیه میکنیم از متخصصینی که دارای دستگاه هایی با فشار بالا هستند کمک بگیرید.
بطور کلی استفاده از اسپری فوم در کاربری خانگی برای پوشاندن سوراخ های کوچک و عایق کاری در ابعاد کوچک مانند درز کنار درب و پنجره استفاده می شود.
-
در این آموزش ما فرض میکنیم شما دارای یک دستگاه خانگی و کم فشار اسپری فوم هستید.
-
فوم مورد نیاز را تهیه نمایید. در نظر داشته باشید استفاده از فوم های سنگین ممکن است در عملیات پاشش مشکل ایجاد نمایند، پس حتما فوم اسپری را متناسب با نیاز و قابلیت های دستگاه انتخاب نمایید.
-
-
دیوار را برای انجام عملیات عایق کاری آماده نمایید. نواحی مختلف دیوار را از میخ، پرچ، پیچ و… خالی کنید. بهترین دما برای انجام عملیات عایق کاری به کمک روش اسپری فوم 15 تا 25 درجه سانتی گراد می باشد.
- پاشش فوم را آغاز کنید. هنگام انجام پاشش نکات ذیل را مد نظر داشته باشید:
1- پاشش را در فاصله نیم متری دیوار انجام دهید.
2-اگر ناحیه ای را بطور ناخواسته عایق کردید قبل از خشک کردن فوم آن را با چاقو جدا کنید.
3- لایه فوم نباید از 2.5 سانتی متر ضخیم تر باشد.
4-اگر نیاز به پاشش چند لایه داشتید بعد از پاشش لایه اول، منتظر خشک شدن فوم باشید و سپس لایه دوم را با همان عمق روی لایه اول اسپری کنید.
- فوم های اسپری شده به شدت آتش گیر هستند و در مواقع آتش سوزی بسیار خطرناک هستند، حتما پس از پایان عملیات اسپری فوم یک لایه ضد حریق روی دیوار بکشید تا جلوی نفوذ حریق به فوم گرفته شود.