منوی دسته بندی

موتورخانه هوشمند

در سیستم های کنترل موتورخانه های سنتی، تمام تجهیزات بصورت دستی کنترل می شوند و میزان درجه حرارت آب گرم چرخشی و آب گرم مصرفی در این موتورخانه ها بصورت دستی تنظیم می شود. در موتورخانه های سنتی معمولاً در طول یک فصل (زمستان یا تابستان) تنظیمات دما و… بر روی یک عدد ثابت قرار می گیرد! این نوع کارکرد یک عیب مهم برای موتورخانه های سنتی محسوب می شود!

فرض کنید در یک روز فصل زمستان، دمای هوا بیشتر از میزان تنظیم شده باشد و یا برعکس. این تغییرات دمای هوا در طول روز موجب افزایش یا کاهش دمای داخل ساختمان می شود که نتیجه آن انحراف دمای داخل ساختمان از محدوده آسایش و مصرف بیهوده سوخت و انرژی می باشد. همچنین در بسیاری از ساختمانهای غیر مسکونی با کاربری های متفاوت ( اداری، عمومی، آموزشی، تجاری و… ) که از فضای ساختمان بصورت غیر پیوسته و تنها در بخشی از ساعات روز استفاده می گردد و نیازی به کارکرد موتورخانه پس از اتمام ساعت کاری وجود ندارد، سیستم کنترل موتورخانه های سنتی که بصورت پیوسته کار می کند، مصرف انرژی را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد. در موتورخانه های هوشمند در چند محل متفاوت ( ضلع شمالی ساختمان جهت اندازه گیری دمای سایه و حداقل دمای محیط خارج ساختمان، کلکتور آب گرم چرخشی، خروجی منبع آب گرم مصرفی و… ) سنسور هایی تعبیه می شود که ضمن گزارش لحظه ای از دمای محیط و داخل ساختمان، بصورت اتوماتیک دما را در یک محدوده دلخواه تنظیم می نماید. تنظیم دما بصورتی خواهد بود که ساکنین ساختمان متوجه هیچ گونه تغییری در دمای محیط ساختمان نمی شوند و همیشه دما در یک حد مطلوب باقی می ماند و بالطبع باعث کاهش چشمگیری در هزینه های سوخت مصرفی ساختمان می شود. همچنین امکان برنامه ریزی برای ساختمان های غیر مسکونی ( که ساعت کاری مشخص دارند )، وجود دارد. بطور مثال با خروج کارکنان از اداره، سیستم هوشمند بصورت اتوماتیک تجهیزات موتورخانه را در حالت خاموش یا آماده به کار قرار می دهد تا در مصرف انرژی صرفه جویی شود. سپس هنگام صبح قبل از ورود کارکنان سیستم بصورت اتوماتیک دما را به حالت مطبوع می رساند تا محیط اداره آماده خدمت رسانی و فعالیت کارکنان شود.

با هوشمند سازی موتورخانه، بسیاری از معایبی که برای موتورخانه های سنتی نام برده می شود، حل می شود!

برخی مزایایی که سیستم موتورخانه هوشمند در اختیار ما قرار می دهد، عبارتند از:

۱٫ راهبری و کنترل صحیح تجهیزات موتورخانه شامل مشعل ها و پمپ ها

۲٫ بهینه سازی و جلوگیری از مصرف بیهوده سوخت و انرژی الکتریکی

۳٫ تثبیت محدوده آسایش حرارتی ساکنین ساختمان

۴٫ کاهش استهلاک تجهیزات و هزینه های مربوط به تعمیرات

۵٫ کاهش هزینه های سرویس و نگهداری تاسیسات مکانیکی

۶٫ کاهش تولید و انتشار آلاینده های زیست محیطی

۷٫ کنترل حداقل و حداکثر دمای دیگ و آب گرم مصرفی به صورت مجزا

۸٫ کنترل پمپ های شوفاژ و آبگرم مصرفی و مشعل موتور خانه

۹٫ دارای برنامه ریزی زمانی مناسب و تعریف سالیانه ساعت کار و تعطیلات

۱۰٫ قابلیت تغییر حالت کنترلی از اتوماتیک به دستی

۱۱٫ جلوگیری از یخ زدگی در ساعات خاموش پمپ سیرکولاسیون

۱۲٫ دارای نمایشگر و صفحه کلید جهت کنترل تجهیزات


ویژگی بسیار مفید یک موتورخانه هوشمند! سامانه هوشمند تفکیک قبض های مشترک آب، گاز و برق!

یکی از مشکلات موجود در ساختمان هایی که دارای موتورخانه مرکزی برای تمام واحد ها می باشند، عدم تفکیک مصرف هر واحد می باشد که در نتیجه ساکنان مجبور به تقسیم هزینه های مصرفی آب، گاز و برق بطور مساوی بین واحد ها می شوند. امکاناتی که در نتیجه تفکیک قبض ها در اختیار ساکنین قرار می گیرند عبارتند از:

۱٫ خروجی تصویری بصورت روزانه از میزان مصرف، ارائه نمودار روزانه و ارائه در صفحه نمایش.

۲٫ چاپ خودکار قبض تفکیکی : قبض های تفکیک شده بر مبنای مصرف و براساس پله های تصاعد هر واحد و در تطابق کامل با قبض اصلی، بصورت مجزا برای هر واحد چاپ می شوند.

۳٫ نرم افزار اندروید رایگان برای ارتباط با سیستم و خوانش لحظه ای قبض ها.

۴٫ ارتباط از طریق پیام کوتاه: همه ساکنین می توانند در هر لحظه و هر مکان از طریق پیام کوتاه از میزان مصرف انرژی خود در بازه زمانی دلخواه آگاه شوند. همچنین در صورت ترک ساختمان برای مدت طولانی، می توان از طریق پیام کوتاه از ترکیدگی لوله ها و وجود نشتی باخبر شد.

۵٫ گزارش گیری از طریق اینترنت: هر مشترک می تواند با گذرواژه مربوط به خود، در هر بازه زمانی از میزان مصرف خود گزارش گیری کند.

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید

میانگین رتبه 0 / 5. تعداد رای: 0

کسی قبلا به این مقاله امتیاز نداده، شما نفر اول باشید!

مرضیه ابراهیمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *